Bella tora!

En kompis påpekade att det var lite väl mycket UFC från min sida för tillfället och att det finns så många andra bra MMA organisationer. Jag tänkte därför framlyfta en av de senare tillskotten som snart drar av sin tredje säsong.

Bellator Fighting Championship har sedan sitt första arrangemang den 4 april förra året växt i storlek, framför allt har de vidgat sin tillgänglighet via fler tvkanaler som sänder deras matcher. Namnet Bellator kommer från latin och betyder krigare. På sina posters har man en tydlig flirt med de gamla romerska gladiatorspelen (även namnet på detta inlägg härstammar från Italien men är av en helt annan innebörd!).

Mästerskapet är uppbyggt kring en turnering där åtta utvalda kämpar från en viktklass går kvarts-, semi- och slutligen finalmatch för att avgöra vem som är bäst. För att bredda utbudet har man även enskilda matcher utanför turneringen. En positiv sak att anmärka på är att Bellator, till skillnad från många andra tillställningar, har turneringar för extrema lättviktare (Bantamweight 58-61kg) samt varierade viktklasser för tjejer.

Det finns fler saker än klasserna som utmärker Bellator från många andra. Bland annat går matcherna i en cirkelformad bur istället för den sedvanliga oktagonen, under kvarts- och semifinal är armbågar mot huvudet inte tillåtet (troligtvis för att minimera skador på vinnaren som snart ska upp igen) för att inte nämna att de kompletterar med en spansktalande kommentator och en hel del talanger från Sydamerika.

Bellator XXIV går av stapeln den 12 augusti och i de två hittills annonserade matcherna ser vi fyra kvinnliga kämpar, tre amerikanskor och den ännu obesegrade japanskan Megumi Fujii. Ytterligare en dammatch är offentliggjord för Bellator XXV där Jessica Pene ska ta sig an Zoila Frausto som tidigare knockat sin motståndare i en av Bellators utfyllnadsmatcher.

Än så länge har ingen information om de manliga turneringarna släppts utan man får flitigt hålla utkik efter detta. Med tanke på tidigare tillställningar kan man dock vara hoppfull om att de tar in bra fighters som levererar så väl slag som lysande underhållning.Vilken är din favorit bland MMA turneringar?

Kommentarer
Postat av: Zaytsev

Now we are talking!

Har sett fram emot detta eventet länge nu, ny match med Mega-Megu! Men kommer det sändas på tv här i sverige? TV4sport brukar vara jävligt duktiga på det, men inte sett nått...

2010-07-07 @ 16:33:07
URL: http://zaytsev.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0