T6: Stulna stunder

På söndag går jag åter upp till 100% på jobbet efter en längre tids delsjukskrivning. Det känns riktigt bra men det kommer nog kännas som väldigt långa dagar efter det här. För att inte tala om att Rivstart på Bandit Rock GBG har semester! Av saknad tänkte jag göra en lista relaterat till detta och nog finns det material alltid. Alla radiopratarna på Bandit verkar väldigt sofistikerade, men ibland sjunker humorn till en nivå som får tanter att svimma och korgossar att gråta en ny syndaflod. Listan består därför av de mest minnesvärda stunderna på Bandit, sett ur MTR Blogg perspektiv.

6] Frikort
I början av året var det åter dags för Bandit gänget att bestämma årets frikort. För den som inte är bevandrad med begreppet är ett frikort en kändis man vid möjlighet får ligga med, utan att partnern får bråka om det. Hela konceptet i sig är rätt galet, men att välja Prins Karl Philip som sitt frikort tog ändå priset. Frikort får ett wildcard in på plats sex.

5] Ragga med sötsaker
En synnerligen påverkad lyssnare ringer in till Rivstart och svamlar på ett tag. Precis innan han ska lägga på frågar han Marie om han får äta brylé pudding med henne. Som att lägga in en stöt på en programledare i direktsändning inte vore nog gör han det med en så udda kommentar. Jag undrar dock hur många som i efterhand försökt med denna kommentar på krogen. Brylémannen charmar sig in på en femteplats.

4] Pilska poliser
Inte mindre än två gånger har Banditgänget anordnat Bandit CarWash. Ett evenemang då de ställer sig vid ett trafikljus och lättklädda tjejer och killar tvättar de bilar som råkar stanna. Intresset verkar stort bland förbipasserande, men mest komiskt blir det när en polisbil krypkört i ett försök att få rött ljus och få bilen tvättad av de lättklädda flickorna. De pilska poliserna tvålar till både sjätte och femte platsen och tar sig in som en fyra på listan.

3] Antonina vill leka
Antonina har en tendens att låta humorn sjunka under bältet, vilket är väldigt uppskattat och bjuder på många skratt. Som bäst blir det när Fredrik är inne i studion. När Antonina av någon anledning kommer in på leken Mörka minuten och frågar Fredrik om han vill leka ramlade jag nästan av stolen. Fredrik som annars verkar vara en så behärskad person tappar fattningen och det hela blir mycket komiskt. Antonina och Fredriks mörka minut tar sig lekande lätt in på en tredjeplats.

2] Prostituerad bönsyrsa
Under tävlingsinslaget il/olli bombo blir det lite rörigt under en av Maries frågor. När hon ska ställa om frågan "Vad gör bönsyrsehonan efter parning" går det ytterligare snett när hon säger "bönsyrsehoran" istället. Det komiska tomultet är oundvikligt och hela tävlingen avbryts. Marie har fått betala dyrt för sin felsägning och hoppar in på en andraplacering.

1] Peter och Ingmars träningsplaner
Jag ska börja säga att jag har stor respekt för alla träningsformer oavsett vad de hämtat inspiration ifrån, men Strip Aerobic verkar ta det för långt. Några som tar det än längre är Peter och Ingmar när det ska arrangeras ett evenmang där lyssnare ska få prova på just Strip Aerobic. De planerar och genomför en kupp att bunkra upp med chips och öl, sittande som två hungriga hyenor och spana in hela spektaklet. Peter och Ingmars träningsplaner kastar av sig allt motstånd och står blottad på förstaplatsen.Beklagar avsaknaden av ljud, WMGs fel...

Vilken är din favorit stund från Bandit?

Sårbarhet

Som en del i en kampanj för rakprodukter har ett visst företag lanserat en rätt lustig grej och jag tänkte bara dela med mig av min sårbarhet på denna annars så macho blogg.Vad är du sårbar för? Gör gärna en egen mun och posta länken i kommentarer.

Osmakligt job(b)

Om det är något här i livet som är det där lilla, men som ändå skänker mig enorm glädje är det när skyltning går fel. Olyckligt placerade så sammanhanget blir konstigt, något som fallit bort, eller bara mindre genomtänkt. Detta är en liten sak som förgyller min vardag. Bland de bästa i historien är Locums julkort i en tidning, där de ville muntra upp det hela och gjorde om loggans "O" till ett hjärta. Eftersom Locums logga består av namnet i enkla versaler kunde man helt plötsligt utläsa I-love-cum. Inte så smakfullt som de tänkt sig kanske.

Idag reagerade jag över en liknande sak, om än mer långsökt, på jobbet. Vår städning sköts av Rimab Facility Service, inget speciellt roligt med det. Men "to use the facility" är ett uttryck för att gå på toa, och "rim" är ett engelskt uttryck använt för... tja, ringen du töjer på toaletten.
Lägg ihop ett och ett och deras rim-job(b) på toaletten är högst opassande!Har du några olyckliga skyltningar på bild? Dela gärna med dig!

Alice: McGee Returns

Genom Tim Burtons senaste verk Alice in Wonderland verkar filmen ha blåst liv i den gamla sagan igen. Även om det finns många delade meningar kring filmen i fråga går det inte förneka att det är en klassisk berättelse som går att göra ofantligt många spin-of på. En av mina favoriter är givetvis PC spelet American McGees Alice, där storyn är mycket mörkare och Alice sitter inspärrad på ett mentalsjukhus...

Nu, tio år efter American McGees Alice realese, återvänder skaparen med nyheterna om att en uppföljare är på gång och planeras ha premiär inom ett år. Spelet kommer gå under titeln Alice: Madness Returns och eftersom det gått tio år sedan förra spelet kommer det nya utspela sig just tio år senare.

Förutom det kronoligiska i sagan kvarstår än så länge många frågor, men den viktigaste av dem alla blir dock "Kan jag förhandsboka redan nu?".Ska du förhandsboka Alice: Madness Returns?

Queen är Queer

Likt ofantligt många människor här i världen är jag riktigt förtjust i Queen och deras musik. De firar snart 25år, trots Freddie Mercurys död, och firar detta med att släppa en enorm samlingsbox som sägs innehålla över 250 låtar. Det har även gjorts ett Singstar spel med några av bandets största låtar, ett spel jag gärna skulle se i min samling. Just det här exemplaret jag hittade på Gamestop ställer jag mig dock tveksam till... Vad står det egentligen!?
Har du någon karakteristisk kråkfot när du skriver?

Mindre omstrukturering

Har nu suttit och pillat lite med bloggen, framför allt beträffande kategorier och deras inlägg.
Här är de förändringar regelbundna läsare lär märka av:

  • Kategorin Allmänt har bytt namn till Blandat då detta beskriver kategorin bättre
  • Kategorin Översikt har tidigare haft ett enda inlägg men har nu delats upp i tre bitar för att underlätta navigering
  • Kategorin Sport har tillkommit och ett par inlägg har flyttats från Allmänt/Blandat till denna

Är förändringarna en förbättring eller försämring?

MTRs bakgrund

Detta är verkligen ingen blogg för barn, men ändå inte för fullt vuxna. Att påstå att den skulle ha ett moget innehåll är inte heller helt korrekt, men om vi översätter till engelskans "mature content" kommer vi närmare sanningen. Kort och gott är den för mogna ungdomar med ett barnsligt sinne!

Namnet MTR kommer från att jag letade efter ett namn till mitt tilltänkta företag som ska syssla med speldesign. När jag bollade med mitt egna namn insåg jag att initsialerna blir MTR, vilket i sin tur låter lite som "mature" om man försöker uttala det som ett ord. Med tanke på att mina tre stora projekt har våld, sex respektive sprit som huvudteman kändes det mycket passande.

Ett tag drev jag en blogg enbart om spelutvecklingen, men materialet sinade då jag inte ville läcka ut allt för mycket. Hur kul är det att läsa "Jobbade med GreyZone idag" var och varannan dag? Så den bloggen är nedlagd och istället har jag skapat MTR.

Här ska jag försöka leverera en blandad kompott av tvspelsvåld, aggresiv musik, löjlig nakenhumor och allt annat som kan verka roande. Spelutvecklingen kommer bara ligga med lite då och då för de som är intresserade. Givetvis kommer min personlighet sätta en viss prägel på allt innehållet men jag står alltid öppen för tips, förslag och önskemål.

Om kategorier

För att få lite struktur på allt denna sida ska kunna behandla behövs ett flertal kategorier och jag tänkte kort gå igenom vad de innefattar, även om det i många fall kan verka rätt självklart.

Blandat [gå till kategori]
Denna kategori behandlar allt som inte har eller behöver ha en egen katagori.
Enstaka nyheter, personliga intressen och åsikter, ren idioti m.m.


Film/TV [gå till kategori]
I denna kategori kommer jag lägga in allt som har med film och TV att göra. Recensioner, nyheter, tips m.m. Helt enkelt allt möjligt som kan vara värt att veta om ämnet. Med tanke på att det är här på MTR blogg kan det komma att röra sig om allt från rå action till nakenhumor, tillbaka till fylleslag.

Musik [gå till kategori]
I denna kategori kommer jag lägga in allt som har med musik att göra. Recensioner, nyheter, tips m.m. Helt enkelt allt möjligt som kan vara värt att veta om ämnet. Med tanke på att det är här på MTR blogg kan det komma att röra sig om allt från tung metal till politiskt inkorrekta visor, tillbaka till agrotech.

Spel [gå till kategori]
I denna kategori kommer jag lägga in allt som har med spel att göra. Recensioner, nyheter, tips m.m. Helt enkelt allt möjligt som kan vara värt att veta om ämnet. Med tanke på att det är här på MTR blogg kan det komma att röra sig om allt från hack'n'slash till skräck, tillbaka till shoot'em'up.

Sport [gå till kategori]
I denna kategori finner du allt intressant från sportens värld. Kampsport och extremsporter kommer stå främst i fokus men även andra nyttigheter inom sport och idrott över lag kan smyga sig in.

Toppen sex! [gå till kategori]
Toppen sex! är en top-6 lista jag kommer försöka producera med någorlunda kontinuelitet.  Ämnerna kommer vara vida varierade men med den sedvanliga inriktningen på en lite mognare publik. Att det blev just top-6 har många orsaker:
1) En top-10 lista skulle bli väldigt svår och lång att göra i vissa fall.
2) En top-3 lista skulle bli på tok för kort och svår att begränsa sig till.
3) En top-5 lista är lagom, men det brukar alltid finnas något man känner att man missar.
4) Det sätter en bra standard för hur den här sidan kommer (ur)arta sig.

Utveckling av spel [gå till kategori]
MTR blogg är i grunden skapat för att ge inspiration till mig själv och mitt tilltänkta företag MTR Games. Jag tänkte nischa mig på att tillverka kort-, bräd- och rollspel med en tydlig inriktning till en äldre målgrupp. Hade från början en blogg enbart för detta, men då jag inte vill läcka allt för mycket information fanns det sällan material nog att hålla igång en blogg med. Därav skapade jag en mer övergripande blogg och har endast med lite uppdateringar om spelutvecklingen som en bonus.

Översikt
Du har precis fått den!

Kontakt

Vill du ha kontakt med mig, kanske tipsa om något, fråga något eller rent av ha ett önskemål och inte vill offentliggöra detta på bloggen går det utmärkt att maila mig på: mtrblogg@gmail.com
Jag svarar efter bästa möjliga förmåga i mån av tid.

3e kränkningslagen på gång?

Det började med FRA lagen här i Sverige. En lag som direkt kränker individens integritet i jakten på piratkopierare via nätet. Det fortsatte med att Frankrike nyligen förbjöd användandet av burka, och där med kränker religionsfriheten. Nu börjar snart behandlingen av den tredje omöjliga lagen i Kalifornien, USA.

Lagförslaget behandlar huruvida tv- och dataspel ska lyda under Amerikas första grundlag om yttrandefrihet eller ej. Politikerna vill ta bort spelens rättigheter vilket skulle innebära att de inte får innehålla stötande material så som våld, alkohol och droger eller sexuellt innehåll. För mig här på MTR Blogg, och gamers över hela världen, vore detta en katastrof!

Går förslaget igenom innebär detta att inga spel med stötande innehåll får skapas eller distribueras i staten Kalifornien, men just denna stat har en tendens att följas av övriga stater runt om i USA. Sprider det hela sig vidare kommer detta innebära att USA blir helt blockerat i sitt speltillverkande. Detta skulle visserligen öppna marknaden för många mindre företag runt om i världen men över lag resultera i ett mindre utbud.

Hela projektet att häva första grundlagen för spel drivs av staten Kalifornien med dess guvernör Arnold Schwartznegger i spetsen. Aldrig mer kommer vi få se spel som Manhunt i de Kalifornska butikerna, ett spel löst baserat på konceptet kring Richard Buckmans (mer känd som Stephen King) bok The Running Man. Att jag nämner Manhunt som exempel beror inte bara på att det är ett av de våldsammaste spel genom tiderna, utan filmatiseringen av The Running Man har ingen mindre än lilla Arnold i huvudrollen. Så våld är okey på film så länge det inte blir spel av det?Tror du tvspelsvåld och riktigt våld har något samband?

Frustrerade fåglar

Fick bara för mig att dela med mig av något jag precis såg på TV som jag fann hysteriskt roligt och samtidigt intressant. Det var någon form av djursjukhusprogram på och de höll på att behandla en sällskapsfågel med dåliga vingar. När fågeln väcktes berättade skötaren att man skall klappa dem på huvudet, absolut inte på ryggen! Orsaken är att en klapp på ryggen kan uppfattas som en del av fågels parningsritual varpå den blir seriöst förvirrad. Den kan rent av bli så sexuellt frustrerad att den rycker ut sina egna fjädrar om den inte får utlopp för sin påtvingade stimulering.

Har du råkat utsätta en fågel för detta?

Psykologi för spöken

Det är inte alltid lätt att acceptera vissa saker i livet, inte heller i livet efter. En sak jag har svårt att acceptera är att jag än inte haft möjligheten att se filmen After.life, men nu verkar äntligen realesen av DVD samt Blu-ray vara mindre än en månad bort.

After.life handlar om stackars Anna Taylor som efter ett bråk med sin pojkvän kör ihjäl sig i en bilolycka. Hon vaknar dock upp och får psykologisk hjälp av ett medium för att kunna gå vidare till den andra sida, men Anna vill inte acceptera sin död. Till på köpet har hon svårt att lita på sin så kallade psykolog och dramat är inte långt borta.

I rollerna får vi se underbara namn! Liam Neeson med sitt näst intill psykotiska lugn gör sig verkligen som ett påstått medium och vi har även den vilt varierade Justin Long i en av rollerna. Som Anna får vi dock det mest komiska inlägget i rollistan då hon spelas av Christina Ricci. Ni vet, hon som spelade Kat i den mysiga familjefilmen Casper, vars sidohandling kretsar kring Kats far som försöker ge psykologisk vägledning åt tre plågoandar till spöken...

Filmen är mycket snyggt fotad om man ska tro trailern, men jag kan inte sluta undra varför man valt att ge den avlidne Anna en så livskraftigt färgad klänning. Jag hoppas verkligen det har någon form av poäng och inte bara är ett försök att stjäla känsla från Resident evil. Hur det än ligger till är inte väntan lång innan jag äntligen kan få reda på detta och ytterligare en sak:
Är Anna verkligen död?Vilken film väntar du på just nu?

T6: Äldre vampyrer

Jag fortsätter haka på vampyrhysterin, det är trots allt ett trevligt ämne, men vi ska inte glömma bort allt bra som gjorts tidigare. I den här listan har jag har grävt upp mina starkaste vampyrminnen från mina yngre år.

6] Buffy the Vampire Slayer
Sarah Michelle Geller kan gå och begrava sig i en kista. När jag pratar om Buffy utan att ha en nedlåtande ton handlar det om originalfilmen från 1992 med Kristy Swanson och Donald Sutherland i huvudrollerna. Filmen har en härlig charm som serien aldrig lyckats efterhärma. Jag pålar fast Buffy på plats sex.

5] Kindred: the Embraced
Som enda serie att ta sig in på listan får Kindred: the Embraced faktiskt vara nöjda. Serien är baserad på White Wolfs rollspel Vampire: the Masquerade och innehåller därför flera rivaliserade klaner som slåss och konspirerar mot varandra. Även om serien bara blev en säsong med åtta avsnitt och mest påminner om en såpa i vampyrgestalt har den präglat min syn på vampyrer. Serien sluter sig därför kring en stark femteplats.

4] Bram Stoker's Dracula
Det finns ofantligt många versioner av Dracula men få är så hyllade som Coppolas version från 1992. Med skådespelargeniet Gary Oldman som Dracula omgärdad av Winona Ryder, Anthony Hopkins och Keanu Reeves kan det inte bli annat än succé. Dracula är mer drama än skräck men med en härligt mystisk känsla över sig hypnotiserar den oss på en fjärde placering.

3] Dracula: Dead and Loving it
Den främsta formen av smicker sägs vara satir. Tre år efter Coppolas version av Dracula slaktar komikern Mel Brooks denna klassiska historia anförd av Leslie Nielsen i huvudrollen. Mel Brooks är inte direkt känd för att ha den högsta kvalitén på sina skämt, men det är just där charmen ligger. Jag vet inte hur många gånger jag sett filmen och fortfarande roar den mig, inte minst för Peter MacNicols tolkning av ghoulen R.M. Renfield. Jag fortsätter skratta vidare åt Dracula: DaLi där den ligger på en tredjeplats.

2] Interview with the Vampire
Baserad på Anne Rice fantastiska novell och med storstjärnorna Brad Pitt, Tom Cruise och Christian Slater hade man alla möjligheter att göra en storslagen film, vilket det också blev. När man dessutom tillförde Chirsten Dunst som den lilla psykotiska vampyrflickan Claudia hade man fullbordat mästerverket. Interview with the Vampire är en skrämmande saga som aldrig blir askgrå men blir tyvärr bränd på förstaplatsen och hamnar på en andra placering.

1] the Lost Boys
"Sleep all day. Party all night. Never grow old. Never die." Det är vampyrernas måtto, men det hade lika gärna kunna vara en beskrivning på filmen. Med sina 23år på nacken är the Lost Boys fortfarande en underhållande film där man varvar skräck och humor, allt ackompanjerat av ett härligt ljudspår från 80-talet. Extra roligt blir det med en väldigt ung Keifer Sutherland, som till skillnad från sin far som slåss mot vampyrer i Buffy, gör en extremt elak vampyrgestaltning. The Lost Boys överlever all konkurrens och sätter tänderna i guldmedaljen.

Vilken är din favorit bland vampyrfilmer/serier?


Film som biter ifrån

Det har knappast undgått någon att den tredje Twilight filmen nyligen gått upp på bio. På två veckor har filmen spelat in hela 235miljoner dollar bara i USA, jag hör dock till dem som totalt bojkottat dessa filmer och inte bidragit med en krona. Missförstå mig inte, vampyrfilmer är bland det bästa jag vet men jag har en tendens att föredra de äldra verken eller de skräckimpregnerade som totalt saknar drama.

Det finns visserligen en vampyrversion som vi absolut inte får glömma, och det är komedin. När man tänker efter är vampyrer klena. Stålmannen må ha sin kryptonit men vampyrer har kors, vitlök, rinnande vatten, heligt vatten och ytterligare svagheter beroende på författarens tycke. Att de dessutom skall uppträda blodtörstigt och sensuellt gör dem till ett ypperligt material att driva med.

Två som tagit tillvara på vampyrhysterin är Jason Friedberg och Aaron Seltzer, författare och regissörer till den uppkommande satirrullen Vampires Suck. Att det har dröjt ända till nu att få fram en seriöst framställd parodi kring vampyrhysterin, som varat i flera år, är ett stort mysterium för mig. Men den 18e augusti är det då äntligen dags. Även om vi får se mest halvkända skådespelare som gjort mindre roller i TV-serier finns det ett och annat guldkorn, så som Ken Jeong (Couples retreat, the Hangover, Transformers 3) eller skådesepelaren/stuntmannen Mike Mayhall (the Dukes of Hazzard, Jonah Hex).

Hela projektet ser faktiskt lovande ut. Jag gillar satirfilmers blandning av klockrena tolkningar och låg humor där dåliga effekter endast höjer stämningen. När de driver så specifikt med en viss filmserie är det klart bra att ha sett originalet för att verkligen kunna ta in alla skämten. Så på grund av Vampires suck antar jag att jag slutligen måste ge vika och kasta mig in i skymningslandet för att se filmerna den baseras på.Vilken är din favorit satirfilm?

Osportslig välgörenhet

Bakgrund
Det här blir ett lite annorlunda inlägg då jag mest skriver det som självterapi. Jag är nämligen så förbannad över en händelse jag såg på TV igår. Det hela börjar med att min sambo sitter fast i ett seriemaraton på E!, en realityserie kallad Keeping up with the Kardashians, som jag drogs in i.

Serien handlar om den rika familjen Kardashian, tydligen jättekända även om jag inte har någon aning om vilka de är. För det mesta är serien skrattretande och de beter sig precis så man förväntar sig rika idioter ska göra, även om flera av dem har väldigt stora hjärtan. Det finns dock ett undantag från idiotin; Bruce Jenner, pappan i familjen.

Bruce gick från okänd till min nya idol på fem minuter! Han blev olympisk guldmedaljör i tiokamp 1976 och har sedan dess aktivt hängett sig åt välgörenhet, för att inte tala om hur underhållande han är. Han verkar vara en skärpt och omtänksam människa men med en god portion elak humor, han påminner om en verklighetens Dr. Cox från Scrubs. Trots att Bruce är med rätt lite i serien kunde jag inte slita mig utan satt klistrad i väntan på att han skulle dyka upp med någon av sina kommentarer eller hyss.

Som jag nämnde i föregående stycke är Bruce en aktiv välgörare och efter att familjen svikit honom vid en tillställning får han ett spel och tvingar in dem i ett lite annorlunda event. De ska hålla en auktion där fem av familjens medlemmar skall budas ut, vinnaren av budgivningen får möta respektive familjemedlem i en boxningsmatch. Ingen av dem har någon direkt aning om hur man boxas varpå alla är motvilliga, men Bruce övertygar dem att det bara är för uppvisning och välgörenhet. Det bör påpekas att det inte är prat om proffsboxning utan att de har väl skyddande hjälmar på sig.

Fight 1: Bruce Jenner
Bruce får möta en aningen större och betydligt yngre motståndare. Det är precis vad det ska vara, en underhållande match. Slag utdelas från båda håll men slutligen lyckas Bruce få in en praktträff som får motståndaren att falla och vinner på TKO. Inte dåligt för någon med en vecka kvar till sin 60års dag!

Fight 2: Robert Kardashian Jr.
Redan innan matchen uppstår en dispyt, motståndaren är cirka 10kg tyngre än Rob och byggd som en fläskig gorilla. Kris, mamman i familjen, tycker det är idioti men Rob rycker på axlarna och säger att det endast är en uppvisning för välgörenhet. Att ställa honom framför en rasande tjur och kalla det uppvisning hade varit ungefär lika begåvat.

När gonggongen ljuder rusar motståndaren mot honom med en psykopatisk uppsyn. Han slår vilt och utan teknik med tydlig avsikt att slå av huvudet på lilla Rob. Robs hjälm glider av och domaren står där som ett annat fån utan att bryta in. Hjälmen åker av en andra gång och åter dröjer ingrepp från domaren. Det hela eskalerar när Rob tappar balansen och motståndaren rusar in i honom och välter ut honom under repen, ut ur ringen.

Fight 3: Kim Kardashian

Kim, en av döttrarna för att vara på det klara, hamnar i en prickär situation. Hennes mamma vill blåsa av hela evenemanget men Kim har tidigare under dagen träffat en cancersjuk kvinna som delar av intäkterna går till och lovat slåss för henne. Bruce försöker lugna dem alla genom att rationellt påpeka att det är inte samma psykotiska motståndare som Rob mötte. Kim genomför matchen och det syns att motståndaren både vet vad hon sysslar med i ringen och att hon håller igen på slagen. Kim har givetvis ingen aning om hur man slåss och förlorar på enhälligt beslut av domarnas poäng.

Avslut
Det blev inga fler matcher efter att Kim avslutat sin. Det är verkligen tråkigt att det ska bli så här när Bruce engagerat sig och lyckats få med familjen på ett så här udda arrangemang. Enligt min mening borde Robs motståndare stenas för osportsligt uppförande och domaren dömas till livstids sömntortyr i en madrasserad cell där det var tionde sekund skriker "Break!". Det här är utan tvekan en av de mest upprörande incidenter jag sett i sportsammanhang, och allt för välgörenhet!

Här nedan kan ni se ett urklipp av det värsta spektaklet från tillställningen.
Ursäkta den dåliga kvalitén, det var allt jag kunde hitta...Vad har du retat upp dig på inom sportevenemang?

Finns det hopp i helvetet?

Fredag den 13e Augusti. Detta klassiska datum med okulta referenser är även datumet då filmen Camp Hope har sin realese i USA. Med prisvinnande skådespelare som Bruce Davison och Dana Delany, samt en stor grupp ungdomar står de för ett av årets stora försök att skrämma skiten ur oss.

Det råder viss förvirring angående filmens namn. Under projektets gång har det gått under namnet Camp Hope, men rykten säger att den kommer döpas om till Camp Hell innan premiären. Orsaken är givetvis det räddningsläger med namnet Camp Hope som anordnades efter orkanen Katrinas framfart. Eftersom Katrina inte drabbade oss här i Sverige håller jag dock fast vid originaltiteln tills motsatsen bevisats.

Handlingen i filmen är lite av en klassiker, som en korsning mellan Exorcisten och Fredag den 13e. En präst åker ut på ett läger djupt i skogen där han skall lära dem om Guds väg och köttets synd. Redan här börjar man bli rädd! Vad prästen inte vet att bland hans lamm finns det en varg, besatt av ondska eller kanske djävulen själv.
Blir du sugen på att se Camp Hope?

Moron Kombat

Sedan 1992 när det första Mortal Kombat släpptes till arkad maskinerna har det roat folk med sina brutala avslut. Sparka av motståndarens huvud, slå upp dem i taket där en nåldyna väntar eller slå dem av bron och låt dem möta en annan nåldyna. Här följer några av de brutala avslut som blev avvisade från spelet.


Vilken är din favorit fatality?

Bella tora!

En kompis påpekade att det var lite väl mycket UFC från min sida för tillfället och att det finns så många andra bra MMA organisationer. Jag tänkte därför framlyfta en av de senare tillskotten som snart drar av sin tredje säsong.

Bellator Fighting Championship har sedan sitt första arrangemang den 4 april förra året växt i storlek, framför allt har de vidgat sin tillgänglighet via fler tvkanaler som sänder deras matcher. Namnet Bellator kommer från latin och betyder krigare. På sina posters har man en tydlig flirt med de gamla romerska gladiatorspelen (även namnet på detta inlägg härstammar från Italien men är av en helt annan innebörd!).

Mästerskapet är uppbyggt kring en turnering där åtta utvalda kämpar från en viktklass går kvarts-, semi- och slutligen finalmatch för att avgöra vem som är bäst. För att bredda utbudet har man även enskilda matcher utanför turneringen. En positiv sak att anmärka på är att Bellator, till skillnad från många andra tillställningar, har turneringar för extrema lättviktare (Bantamweight 58-61kg) samt varierade viktklasser för tjejer.

Det finns fler saker än klasserna som utmärker Bellator från många andra. Bland annat går matcherna i en cirkelformad bur istället för den sedvanliga oktagonen, under kvarts- och semifinal är armbågar mot huvudet inte tillåtet (troligtvis för att minimera skador på vinnaren som snart ska upp igen) för att inte nämna att de kompletterar med en spansktalande kommentator och en hel del talanger från Sydamerika.

Bellator XXIV går av stapeln den 12 augusti och i de två hittills annonserade matcherna ser vi fyra kvinnliga kämpar, tre amerikanskor och den ännu obesegrade japanskan Megumi Fujii. Ytterligare en dammatch är offentliggjord för Bellator XXV där Jessica Pene ska ta sig an Zoila Frausto som tidigare knockat sin motståndare i en av Bellators utfyllnadsmatcher.

Än så länge har ingen information om de manliga turneringarna släppts utan man får flitigt hålla utkik efter detta. Med tanke på tidigare tillställningar kan man dock vara hoppfull om att de tar in bra fighters som levererar så väl slag som lysande underhållning.Vilken är din favorit bland MMA turneringar?

T6: Heta under!

Värmen slog till som en chock inför helgen och folk kastade av sig kläderna så det nästan bara blev underkläder kvar på dem, till alla singlars glädje. Även jag som har sambo gladdes åt årets värmerekord då det modifierade vår sedvanliga hemmaklädsel. Allt ihop fick mig att fundera över en topplista över de hetaste underkläderna för tjejer, och den tänkte jag presentera nu.

6] Stringtrosan
Till skillnad från många killar har jag aldrig haft någon fascination för detta minimala klädesplagg. Uttrycket "Less is more" fungerar inte på mig när det gäller material kontra sensuellt. Man får dock erkänna plaggets funktion då det undviker att ge en rand tvärs över skinkorna på tajta kläder. Gömt under ett annat plagg sitter stringtrosan på plats sex.

5] Push-up BH
Detta klädesplagg, som på engelska kallas "Wonder bra", kan i vissa avseenden ses som underbart för åskådaren. Alla med lite sunt förnuft kan dock förstå att hos en främmande individ kan den vara väldigt missvisande, varpå man får ställa sig lite tveksam till den. Trots viss skepsis lyfts Push-up BHn upp till en femteplats.

4] Stay-ups
Det är något som fascinerar mig med stay-ups. De döljer inte några intima delar men framhäver egentligen inte heller något. Efter mycket grunnande måste jag dra slutsatsen att det är den där kanten, precis under kjollinningen, som drar uppmärksamheten till sig och därför eggar oss män. Stay-ups håller sig uppe på plats fyra.

3] Korsetten
Det finns många som är helt sålda på antingen bröst eller rumpa, eller båda, men jag anser helheten som ett måste. En korsett kan ge en midjan en extra slank form och framhäva hållningen vilket gör den till ett bra komplement både under kläder och i sin egenhet. Att många av dem dessutom är vackert utformade gör också sitt. Korsetten dras åt kring en tredjeplats på denna lista.

2] Hotpants
Som jag nämnde redan i början av listan är det inte det minimala klädesplagget som eggar mest. Hotpants är bland de mest täckande underplaggen men ändå ett av de mest upphetsande. Kanske ligger hemligheten i att de ofta används som enda underdel av gogo-dansare, eller kan det vara hur lätt handen smeker över materialet? Kanske har de samma funktion som listans förstaplats. Hur det än ligger till dansar Hotpantsen till sig en silvermedalj.

1] BH löst
Att gå BH löst skall inte förväxlas med att springa runt topless, eller att bli arresterad för blottning. Det syftar givetvis till att en tjej går med kläder på överkroppen, fördelaktigt ett tajt linne eller liknande, men utan att ha något under detta plagg. Det hela ger en påtaglig nakenhet som ändå inte visar något. Jag bör genast inflika att denna mundering generellt sett passar sig bättre hos tjejer med mindre kupstorlek. Desto större de blir desto närmare är risken att gå över från sensuellt till vulgärt, eller rent av motbjudande.  Den BH lösa looken eggar med sin förmåga att bevara lite till fantasin, men blottas här på plats nummer ett.Vilket kvinnligt underklädesplagg anser du mest upphetsande?

Klä dig som eliten i skiten

Jag har varit helt slutkörd av jobb under helgen och därför inte kunnat uppdatera, men jag tror inte jag behöver informera någon om att det var 4 Juli igår, USAs nationaldag. Det finns mycket man kan säga om amerikanerna, framför allt när det kommer till militära och polisiära ärenden. Jag tänkte dock vara snäll, eftersom de precis fyllt år, och enbart påpeka att oavsett vad man tycker om dem så har de fruktansvärt bra utrustning i dessa sammanhang.

För den som har nytta av militär utrustning (hajkare, fiskare, paintball spelare, militära fanatiker m.m.) vill jag tipsa om sidan CopsPlus. På denna sida kan man köpa all utrustning man kan tänka sig: kläder, västar, remmar, kängor, hjälmar, hölster, you name it!

Bör dock inflika att viss utrustning, som till exempel skyddsvästar, kräver att man har licens för utövande av militär/polisiär/skyddsvakt ärenden. Så kallad vanlig utrustning verkar i övrigt vara fritt fram att köpa för privatpersoner, oavsett land.

Personligen har jag höjt lite extra på ögonbrynen för en stridväst designad av 5.11 Tactical. Den påminner om den jag hade i lumpen. Fast svart, precis som jag ville ha den.

Fastnade du för något på CopsPlus' sida?

Silent Hill: Shattered Memories

Plattform: Wii, PS2, PSP
Genre: Skräck/Överlevnad
Utgivet: 2010

Som en inbiten Silent Hill fanatiker var det med stor längtan jag såg fram emot att få lägga vantarna på detta spel som släpptes tidigare i år. Tyvärr sköt ekonomiska omständigheter upp köpet en aning. Efter att ha kört igenom Homecomming önskade jag mig mindre strid och mer spänning i kommande SH titlar och Shattered Memories utlovade just detta.

Hela spelets handling bygger kring Harry Mason som går till en psykolog för att reda ut sig själv. Under dessa sessioner får man göra "psykologiska test" som påstås reflekteras i spelets gång. När man ska till att börja berätta sin historia kommer man in i spelets riktiga handling.

Det andra momentet, efter psykologen, i en återkommande slinga är undersökningsstadiet som jag valt att kalla det. Efter en olycka har Harrys dotter försvunnit och han ger sig ut för att leta efter henne. På vägen springer man på diverse traumatiska händelser genom "ekon" som blossar upp när man kommer nära, eller genom att fotografera dem med sin mobilkamera.

Det tredje momentet är mardrömmen. När Harry närmar sig något som skrämmer honom, något han vill förneka, fryser världen till is och en arme av förvridna varelser sätter efter honom. Enda sättet att överleva är att fly och hitta en utväg. Givetvis har den nu istäckta världen satt lite hinder i vägen så det inte är att följa samma väg tillbaka.

I skapandet av Shattered Memories har man gått långt ifrån den klassiska Silent Hill stilen. Varpå jag ifrågasätter om det ens är värdigt av namnet. Kanske borde det hetat Silent Chill eftersom man aldrig blir skrämd eller ens nervös av det. Den mest övergripande känslan man får under mardrömsmomentet är frustration över att hitta rätt. Grafiken är inte heller den något märkvärdigt med tanke på konsolernas prestanda.

Trots besvikelsen på känsla, både som uppföljare och skräckspel, har jag svårt att slita mig. Historien kring Harry Mason och hans plågade själ biter sig fast och man vill verkligen ta reda på hur alla lösa trådar egentligen hänger ihop.

Som skräckspel är alltså Shattered Memories närmast en flopp, men om vi glömmer mardrömsmomentet och döper om genren till Paranormalt detektiv spel har vi en riktig hit. Jag är glad att jag inte planerat betygsätta mina spelrecensioner för jag står helt kluven angående detta spel. Det kan vara en 1a, 3a eller rent av 5a.
Vad tyckte du om spelet?

Stela engelsmän, rörliga zombies

Är det något vi lärt oss de senaste åren är det att engelsmännen kan göra riktigt bra zombiefilmer. Det roliga är att de annars så omtalat stela engelsmännen vågar frångå den stereotypa zombien som är långsam och inte har någon hjärnfunktion. I 28 dagar senare kunde vi se varelser som var snabba och använde slutledningsförmåga. I filmen Doghouse såg vi zombifierade kvinnor som utvecklades och växte i kraft, snabbhet och intelligens.

Det är med storförväntan jag ser fram emot att se huvudrollsinnehavaren från Doghouse, Danny Dyer, återvända med ytterligare en film på temat. Devil's playground beräknas ha premiär i september och av det lilla som släppts i form av trailers och bilder ser det lovande ut.

Det som verkligen tar Devil's playground ytterligare ett steg bort från den stereotypa zombien redan innan realesen finner vi i rollistan. Förutom de mänskliga rollerna och de sedvanligt titulerade zombiezarna ser vi en ny rubrik: Parkour Zombie! De har tagit in ett litet parkour gäng för att göra de mer avancerade rörelserna hos de vandrande döda. Ett monster med en zombies hunger och envetenhet och energi och rörelse hos en 15årig unge kan det inte bli annat än spännande.

Jag kommer bevaka alla nyheter om denna film efter bästa möjliga förmåga då detta kan vara en av årets stora filmhändelser i min mening.

Lämna gärna nyheter om Devil's playground!

Aggressiva mexikaner kan musik

Efter dubbla inlägg innehållande den halvmexikanka UFC fightern Roger "El Matador" Huerta känner jag den mexikanska aggressivitetens flagga blåsa hårt i vinden. Jag tycker därför det känns passande att ge detta ett soundtrack och informera om den mexikanska aggrotech gruppen Hocico.

Hocico formades redan 1993 men hade sitt världsomfattande genomslag med albumet Memorias Atrás först 2008. De långsamma framgångarna kan ha berott på att bandet blandar både spanska och engelska i sina texter. I år har bandet dock lanserat ett nytt album vid namn Tieempos de Furia och jag önskar dem all lycka med detta.

För den som är okänd vid genren aggrotech kan det löst beskrivas som att leta upp den tyngsta goa-trance som går att finna, släng in ett hes growlare som har fått leka på tok för mycket med white noise i sitt ljudredigeringsprogram. Resultatet blir en vild, dansvänlig men inte så vänlig musik. Detta är så långt från Mariachi mexikaner kan komma!

Hocico - A Fatal Desire på Spotify

T6: UFC kämpar

Film och spel i all ära, men när det ska till riktigt underhållande våld finns det inget bättre än att bänka sig framför TV:n och låta adrenalinet pumpa upp sig av ett par saftiga UFC matcher. Jag tänkte därför lista några av de mest underhållande kämparna.

6] David "the Brazilian Swede" Bielkheden
Lokala kändisar är alltid roligast, tyvärr har vi inte många svenskar som deltagit i UFC. En av dessa är dock David Bielkheden med sitt svarta bälte i brasiliansk Jiu-jiutsi. David gick tre matcher innanför UFCs galler men efter sin andra förlust valde UFC att inte förlänga hans kontrakt. Sedan dess har David vunnit de tre matcher han gått i andra turneringar. Jag kan därför bara hoppas att han kommer få återvända till den mäktigaste oktagonen av alla och han bevakas därför på en sjätteplats.

5] Diego "Nightmare" Sanchez
Med en lysande MMA karriär slog sig Diego in i the Ultimate Fighters första säsong och krossade allt motstånd. Med denna bravad blev han en uppebar intressent att följa och han har inte gjort oss besvikna. Bland hans besegrade motståndare ser vi bland annat ovan nämnda David Bielkheden. Diego har 27 vunna MMA matcher och endast 4 förlustar, två av dessa är oroväckande nog hans senaste. Jag hoppas han snart ska vakna upp ur sin mardröm och att enda femman han ser är på denna lista.

4] Anderson "the Spider" da Silva
Med en av historiens mest imponerande matchhistorik är Anderson utan tvekan en av de stora att hålla koll på. Med tre svarta bälten, och jobbande på sin Capoera, har han försvarat sin medelviktstitel inte mindre än sex gånger. För att inte tala om att han är obesgrad sedan sin UFC debut. Med sina abnormalt långa ben försvarar Anderson sin fjärdeplats på denna lista.

3] Quinton "Rampage" Jackson
Ett av de största namnen, så väl som personerna, i UFC är lätt-tungviktaren Quinton Jackson. Med sin aggresiva stil är han van att leverera så väl slag som underhållande våld. Det roligaste med Quinton är dock att han bekräftar alla fördomar om att man får hjärnskador av att slåss professionellt. I en intervju yttrade han: "I think that my biggest strength is that I'm strong, and I'm naturally strong, and that's my biggest strength." Det är med både respekt och ett elakt leende jag presenterar Quinton på plats tre.

2] Chuck "Iceman" Liddell
Trots sina dubbla förluster mot ovan nämnda Rampage och tre raka UFC förluster slår sig Iceman in på en andra plats. För mig symboliserar han allt vad UFC innebär: Styrka, teknik, hjärna och hjärta. Utnämnd till Fighter of the year 2006 av Sherdog och intagen i UFC Hall of Fame kanske en andraplats på denna listan känns liten i Chucks värld.

1] Roger "El Matador" Huerta

Det bör sägas att det var mycket svårt att göra denna lista då det finns så många bra kämpar i UFC. Förstaplatsen var dock given från start då det inte finns någon som bjuder på sån underhållning som den mexikan-salvadoriska hybriden Huerta. Med en barndom präglad av misshandel från sina föräldrar är det inte konstigt att han kan ta emot hårda slag. Med tiden har han dock lärt sig slå tillbaka i ringen och  har bland annat slagit ut motståndare på bara 19sekunder! Det är dock hans bedrifter på mattan som gör att honom till den mest underhållande kämpen i UFC. Hans gummikropp och okonvensionella rörelser för att ta sig ur och koppla grepp övergår hjärnans förstånd (se bara  55sekunder in i klippet). Roger "El Matador" Huerta fulkomligt stångar sig in på förstaplatsen bland UFC kämpar.Vem är din favoritkämpe i UFC?

Film of Iron Fist

Det är med viss skepsis jag ser fram emot releasen av Tekken filmen som kommer levereras direkt på DVD/Blu-ray. Som ett stort fan av spelserien är det klart att jag längtar, men man är alltid orolig att bli besviken. Ska man se till historiken blir sällan övergångar från spel till film vidare lyckat, men de kan ändå vara underhållande om man inte förväntar sig för mycket.

Filmen har redan släppts i Japan och har fått vida varierat bemötande, kanske beroende på vad man haft för förhoppningar. Resten av världen får vänta med sitt omdömme tills hösten 2010 med varierade datum beroende på vilket land man har turen att bo i. Eftersom Sverige brukar hamna på efterkälken kan det vara idé att hålla koll på UK-import, vilekt blir med releas 1 September.

Det roliga med Tekken filmen är att man valt någorlunda okända skådespelare, skaparna verkar hellre ha prioriterat att ta in folk som verkligen kan slåss än skådespela. Ett tydligt exempel på detta är att i rollen som Miguel finner vi the Ultimate Fighter 6 vinnaren Roger Huerta som gör sitt första framträdande på vita duken. I övriga rollistan ser vi bland annat genuina fighters så som Gary Daniels (Bryan Fury) och Cung Le (Martiall Law).Vad är dina förhoppningar på Tekken filmen?

RSS 2.0