3e kränkningslagen på gång?

Det började med FRA lagen här i Sverige. En lag som direkt kränker individens integritet i jakten på piratkopierare via nätet. Det fortsatte med att Frankrike nyligen förbjöd användandet av burka, och där med kränker religionsfriheten. Nu börjar snart behandlingen av den tredje omöjliga lagen i Kalifornien, USA.

Lagförslaget behandlar huruvida tv- och dataspel ska lyda under Amerikas första grundlag om yttrandefrihet eller ej. Politikerna vill ta bort spelens rättigheter vilket skulle innebära att de inte får innehålla stötande material så som våld, alkohol och droger eller sexuellt innehåll. För mig här på MTR Blogg, och gamers över hela världen, vore detta en katastrof!

Går förslaget igenom innebär detta att inga spel med stötande innehåll får skapas eller distribueras i staten Kalifornien, men just denna stat har en tendens att följas av övriga stater runt om i USA. Sprider det hela sig vidare kommer detta innebära att USA blir helt blockerat i sitt speltillverkande. Detta skulle visserligen öppna marknaden för många mindre företag runt om i världen men över lag resultera i ett mindre utbud.

Hela projektet att häva första grundlagen för spel drivs av staten Kalifornien med dess guvernör Arnold Schwartznegger i spetsen. Aldrig mer kommer vi få se spel som Manhunt i de Kalifornska butikerna, ett spel löst baserat på konceptet kring Richard Buckmans (mer känd som Stephen King) bok The Running Man. Att jag nämner Manhunt som exempel beror inte bara på att det är ett av de våldsammaste spel genom tiderna, utan filmatiseringen av The Running Man har ingen mindre än lilla Arnold i huvudrollen. Så våld är okey på film så länge det inte blir spel av det?Tror du tvspelsvåld och riktigt våld har något samband?

Kommentarer
Postat av: Zaytsev

Jo, han har t.o.m. en väldigt liten roll i filmen just p.g.a. hans politiska karriär xP

Vad jag förstått har han bara en scen i hela filmen, men är då på bild med både Stalone och Willis samtidigt, det är lite fett ändå :P

Men jag tvivlar på att en sådan lag skulle sprida sig såvärst långt i staterna, de är ju ledande på att tillverka våldsamma spel!

2010-07-18 @ 13:30:14
URL: http://zaytsev.blogg.se/
Postat av: Zaytsev

Tim och Julia diskuterade porr kontra prostitution för ett tag sen, och kom fram till en liknande grej... Det är ok att se på, men inte röra? :P

Lika så tycker de att våld ska vara ok att se på, men inte utföra, ens artificiellt... :P

2010-07-18 @ 22:18:44
URL: http://zaytsev.blogg.se/
Postat av: Christina

sv; Ingen risk för missförstånd :)För att besvara dina frågor, eller iallafall försöka, så tror jag att det kommer bli som i Danmark (har för mig det var Danmark, rätta mig gärna om det var Norge) att hundar av dessa raser måste kastreras och steriliseras, avel på dessa raser upphör och valpar under 8 veckor avlivas.Men hur svårt är det att regga sin hund som blandras igentligen?

2010-07-19 @ 13:32:28
URL: http://chrystina.blogg.se/
Postat av: Christina

och just det!

Visa för allmänheten att det är ägaren och inte hunden, du och din hund är ett lysande exempel på att vilken hund som helt kan bli bra när rätt person håller i kopplet.Tack för ditt stöd :)

2010-07-19 @ 13:34:02
URL: http://chrystina.blogg.se/
Postat av: Zaytsev

Vad är det för fel på Pong nu då?! xP

Hahaha, nej men seriöst, jag tvivlar starkt på att en sån lag skulle gå igenom, speciellt i en stat där, som du säger, spelindustrin är väldigt utbredd. Plus att det är ju en idiotisk lag bara ur en rent ekonomisk synvinkel, efter som de skjuter sina egna företag i fötterna...

Men men, the Governator är ute på hal is, den saken är ju säker!

BTW så finns ju Portal till Mac, om du inte visste det! :D

2010-07-19 @ 14:14:24
URL: http://zaytsev.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0