T6: UFC kämpar

Film och spel i all ära, men när det ska till riktigt underhållande våld finns det inget bättre än att bänka sig framför TV:n och låta adrenalinet pumpa upp sig av ett par saftiga UFC matcher. Jag tänkte därför lista några av de mest underhållande kämparna.

6] David "the Brazilian Swede" Bielkheden
Lokala kändisar är alltid roligast, tyvärr har vi inte många svenskar som deltagit i UFC. En av dessa är dock David Bielkheden med sitt svarta bälte i brasiliansk Jiu-jiutsi. David gick tre matcher innanför UFCs galler men efter sin andra förlust valde UFC att inte förlänga hans kontrakt. Sedan dess har David vunnit de tre matcher han gått i andra turneringar. Jag kan därför bara hoppas att han kommer få återvända till den mäktigaste oktagonen av alla och han bevakas därför på en sjätteplats.

5] Diego "Nightmare" Sanchez
Med en lysande MMA karriär slog sig Diego in i the Ultimate Fighters första säsong och krossade allt motstånd. Med denna bravad blev han en uppebar intressent att följa och han har inte gjort oss besvikna. Bland hans besegrade motståndare ser vi bland annat ovan nämnda David Bielkheden. Diego har 27 vunna MMA matcher och endast 4 förlustar, två av dessa är oroväckande nog hans senaste. Jag hoppas han snart ska vakna upp ur sin mardröm och att enda femman han ser är på denna lista.

4] Anderson "the Spider" da Silva
Med en av historiens mest imponerande matchhistorik är Anderson utan tvekan en av de stora att hålla koll på. Med tre svarta bälten, och jobbande på sin Capoera, har han försvarat sin medelviktstitel inte mindre än sex gånger. För att inte tala om att han är obesgrad sedan sin UFC debut. Med sina abnormalt långa ben försvarar Anderson sin fjärdeplats på denna lista.

3] Quinton "Rampage" Jackson
Ett av de största namnen, så väl som personerna, i UFC är lätt-tungviktaren Quinton Jackson. Med sin aggresiva stil är han van att leverera så väl slag som underhållande våld. Det roligaste med Quinton är dock att han bekräftar alla fördomar om att man får hjärnskador av att slåss professionellt. I en intervju yttrade han: "I think that my biggest strength is that I'm strong, and I'm naturally strong, and that's my biggest strength." Det är med både respekt och ett elakt leende jag presenterar Quinton på plats tre.

2] Chuck "Iceman" Liddell
Trots sina dubbla förluster mot ovan nämnda Rampage och tre raka UFC förluster slår sig Iceman in på en andra plats. För mig symboliserar han allt vad UFC innebär: Styrka, teknik, hjärna och hjärta. Utnämnd till Fighter of the year 2006 av Sherdog och intagen i UFC Hall of Fame kanske en andraplats på denna listan känns liten i Chucks värld.

1] Roger "El Matador" Huerta

Det bör sägas att det var mycket svårt att göra denna lista då det finns så många bra kämpar i UFC. Förstaplatsen var dock given från start då det inte finns någon som bjuder på sån underhållning som den mexikan-salvadoriska hybriden Huerta. Med en barndom präglad av misshandel från sina föräldrar är det inte konstigt att han kan ta emot hårda slag. Med tiden har han dock lärt sig slå tillbaka i ringen och  har bland annat slagit ut motståndare på bara 19sekunder! Det är dock hans bedrifter på mattan som gör att honom till den mest underhållande kämpen i UFC. Hans gummikropp och okonvensionella rörelser för att ta sig ur och koppla grepp övergår hjärnans förstånd (se bara  55sekunder in i klippet). Roger "El Matador" Huerta fulkomligt stångar sig in på förstaplatsen bland UFC kämpar.Vem är din favoritkämpe i UFC?

Kommentarer
Postat av: Zaytsev

Tycker värkligen det är lite väl mycket UFC UFC UFC från dig just nu ;)

Finns otroligt många ligor som är minst lika underhållande, fast som inte betalar lika bra, och inte har råd med lika stor reklambudget som Dana "hellre profit än bra matcher" White...

Vad sägs om Dream? WEC? Eller Strikeforce?

2010-07-01 @ 18:33:50
URL: http://zaytsev.blogg.se/
Postat av: Zaytsev

Jooo, alla vet vad UFC är, men alla som vet vad UFC är vet ju vad MMA är =P

Men men, jag tycker bara inte om White, därför jag är lite retlig xP

Awesome lista iaf ^^

2010-07-01 @ 20:15:13
URL: http://zaytsev.blogg.se/
Postat av: Zaytsev

Hmm... tycker mest han är ett idiotiskt svin... xP

hoppas bara han håller sina kladdiga korvar till fingrar borta från kvinnodivisionerna... Så kanske de kan fortsätta hålla bra prestige och attityd.

2010-07-01 @ 21:16:28
URL: http://zaytsev.blogg.se/
Postat av: Zaytsev

Aja, men bara för att hålla sig lite on topic så får jag väll nämna min nuvarande favorit UFC-fighter :P

Roy "Big Country" Nelsson!

Mest för att alla andra verkar hata honom, han är skitvass på marken, han var grym under sin tid i IFL och han spöade Frank Mir på Grapplers Quest! ;)

2010-07-03 @ 02:45:05
URL: http://zaytsev.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0