Kråkans grotta

Vi har sett många remakes på både filmer och spel den senaste tiden. Nyligen annonserades det att än en filmremake är på gång, i detta fall handlar det om den kultförklarade filmen the Crow. Jag är givetvis väldigt skeptisk till hela projektet, Brandon Lee är the Crow, ingen annan kan göra Eric Draven, och uppföljarna har varit katastrofer i jämförelse. Det förvirrande med filmen är att rykten säger att Eric inte kommer vara huvudkaraktären, varpå det inte borde kallas remake utan uppföljare. Skaparna hävdar dock bestämt att det handlar om en remake, utan att för den sakens skull dementera ryktet om Erics bortgång... Förvirrande!

Det finns dock ett ljus i hela projektet. För att inte göra en total avapning av originalet har man anställt ingen mindre än Nick Cave att skriva om manuset. Projektledarna hävdar att ingen annan skulle kunna fånga filmen mörka gothiska stil och känsla på rätt sätt. Jag håller delvis med, Nick Cave bör göra ett lysande jobb men om jag hade rådfrågats hade mitt första och slutgiltiga förslag varit Neil Gaiman.

För de som inte visste det är alltså Nick Cave så mycket mer än bara en levande legend inom musikvärlden. Han har skrivit så väl som regisserat film tidigare, men det är givetvis svårt att leva upp till den status han erkändes i och med albumet Murder Ballads. Kanske får han i och med detta projekt en chans att hävda sig som författare även bland en bredare publik. Det vore hysteriskt komiskt om han skrev om manuset så att det utspelar sig i byn Millhaven, handlar om en kvinna vid namn Jane som blir mördad med en sten bland massa vildrosor. Detta lär inte hända men frågan huruvida vi kommer få höra några musikaliska verk från Mr. Cave återstår att se.Vilken är din favorit Nick Cave låt?

Kommentarer
Postat av: Tina

Oj, vad detta påminde mig! vi måste ju ha kareokekväll snart! vad sägs?

2010-08-05 @ 20:41:12
URL: http://handmadebytina.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0