Requim for a ghost?

Då och då kommer det ut filmer så chockerande att de skapar en masshysteri av både fördömande och hyllningar. Den uppkommande filmen Enter the Void har redan väckt stor debatt och kan lättast sammanfattas som en övernaturlig uppföljare av Requim for a Dream.

Filmens handling äger rum i ett av framtida Japans mindre attraktiva delar, ett område där knark och prostitution härjar fritt i varje gatuhörn. Den föräldralösa Oscar försörjer sig som knarklangare och när han övertygar sin syster Linda om att flytta till honom drar han snabbt in henne i sin mörka värld. Lindas tillvaro blir knappast bättre av att Oscar blir mördad men återvänder som ett spöke.

Enter the Void framstår som en brutal tolkning av människans värsta uppförande och bästa känslor. Huruvida det verkligen handlar om ett familjeband så starkt att inte ens döden kan hindra det, eller en miserabel knarkares hallucinationer återstår att se när filmen har premiär nästa månad. Det känns som en film man måste se, må skit av för stunden och sedan komma ur det med den upplyftande känslan att man faktiskt lever ett bra liv.Tillhör du dem som upprörs av chockerande filmer eller hyllar dem?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0